Neopost is nu Quadient, lees meer over Quadient

Hoe we zijn begonnen

Nieuw imago voor Neopost

Neopost introduceert haar nieuwe visuele identiteit. Deze identiteitsverandering geeft de nieuwe positionering van Neopost in de digitale wereld weer en zorgt voor een consistente merkbeleving binnen de gehele organisatie.

Introductie DS-90i

Onze eerste couverteermachine met Remote Assistance. Dit houdt in dat er op afstand service verleend kan worden.

Pakket verpakking

Introductie van onze volautomatische verpakkingsmachine, de CVP-500. Naast onze vertrouwde postverwerkingsmachines, gaan we nu ook pakketten verpakken!

Launch Bin Sorter

De Bin Sorter is ons eerster sorteeroplossingssysteem. Een prachtig stukje innovatie! Na vouwen en openen helpen wij u nu ook uw post te sorteren!

Neopost Technologies

Neopost Industrie gaat Neopost Technologies heten. In 2006 wordt er extra kantoorruimte bijgebouwd naast het hoofdgebouw.

Neopost Industrie

HaDeWe gaat Neopost Industrie heten. De productiehal wordt uitgebreid met 2000 m2 en de kantoorruimte met 1400 m2. Tevens wordt er een verkoopkantoor geopend onder de Neopost naam in Almere.

Beursgenoteerd

Neopost gaat naar de Franse beurs.

Verschillende formaten verwerken

De Inserter die gewone enveloppen en ook C4 enveloppen aankon was uniek in de wereld en werd geïntroduceerd als  SI 90 en later SI 92.

Neopost

Alcatel verkoopt de postkamerdivisie aan een groep Franse investeerders, die verder gaan onder de naam Neopost. HaDeWe valt nu onder de Neopost groep, maar blijft haar oorspronkelijke naam vooralsnog behouden.

Nieuw pand aan de Tijen

Het pand aan de Tijen 3, de huidige locatie, wordt feestelijk geopend door de Commissaris van de Koningin van Friesland. 3 jaar later wordt een tweede kantoorverdieping gebouwd en de productieruimte met 1300 m2 uitgebreid.

Alcatel

C.I.T. Alcatel neemt onderdelen van Roneo Vickers over en HaDeWe wordt hiermee Frans eigendom.

Roneo Vickers

HaDeWe lanceert de enveloppenvulmachine en wordt kort daarna overgenomen door het Engelse Roneo Vickers.

Kantoormachines

Het ambachtelijke bedrijfje is uitgegroeid tot een bedrijf met ongeveer 60 medewerkers. Zij heeft zich sterk gericht op de kantoormachinemarkt. De stencilmachine geeft HaDeWe landelijke bekendheid, al snel gevolgd door de papiervouwmachine.

Verhuizing

Omdat het moeilijk was verder uit te breiden qua personeel in het dorpje Kornhorn, werd er besloten het bedrijf te verhuizen naar het grotere nabijgelegen Drachten. Het toenmalige gebouw is tegenwoordig onderdeel van Philips.

Stencilmachine

De eerste stencilmachine, ook wel duplicator genoemd, wordt gemaakt, dit zorgt voor landelijke bekendheid.

Oprichting

Het bedrijf is in Kornhorn, Groningen, opgericht onder de naam HaDeWe. De bedrijfsnaam is afgeleid van de naam van de oprichter:  Heert de Wit (1899-1986). Het was een ambachtelijk bedrijfje dat machines maakte voor de landbouw industrie.

Geschiedenis van Quadient Technologies

Onze geschiedenis is waar we trots op zijn. Het is het verleden dat ons naar het heden heeft gebracht. En ons ook naar de toekomst zal brengen. Ondernemerschap, innovatie en internationaal denken lopen als een rode draad door onze tijdslijn.